Nieuws

iPad Pro krijgt kleinere 9,7 inchversie

Naast een kleinere iPhone, heeft Apple maandag ook een kleinere versie van de iPad Pro aan het publiek voorgesteld.

Niet alleen de iPhone krijgt er opnieuw een kleiner broertje bij, ook de zakelijke iPad Pro is binnenkort in een kleinere versie beschikbaar.

De nieuwe iPad Pro heeft een 9,7 inchsccherm, net zoals de iPad Air 2. De schermkwaliteit zou volgens Apple wel flink zijn verbeterd. Zo is het scherm 40 procent minder reflectief en 25 procent helderder. Bovendien beschikt de kleine iPad Pro over een nieuwe technologie “True Tone Display”, die de kleurtemperatuur automatisch aanpast aan het omgevingslicht.[related_article id=”178502″]

Een laatste functionaliteit van het scherm is ten slotte te danken aan iOS 9.3, dat vanaf vandaag als update beschikbaar is voor alle compatibele iPhones en iPads. De update introduceert een blauwlichtfilter, die het aangenamer maakt om naar het scherm te kijken in het donker.

Buiten het kleinere formaat en verbeterde scherm, is de 9,7 inch iPad Pro erg gelijkaardig aan de 12,9 inchversie. Hij draait op dezelfde A9X-processor, maar kreeg wel een vernieuwde 12 megapixelcamera aan boord.

Natuurlijk voorziet Apple ook de nodige accessoires die moeten helpen om de kleine iPad Pro voor zakelijk en creatief gebruik in te zetten. De tablet is compatibel met de Pencil en krijgt zijn eigen, kleinere versie van het Smart Keyboard.

De nieuwe iPad Pro is vanaf eind maart beschikbaar in vier verschillende kleuren: spacegrijs, zilver, goud en roosgoud. Voor een opslagcapaciteit van 32 GB betaal je 599 dollar, voor 128 GB betaal je 749 dollar en ten slotte is er ook een versie met 256 GB voor 899 dollar. Dat zijn de prijzen voor de modellen met alleen wifi. Er werden geen prijzen voor LTE-modellen gecommuniceerd.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de kleinere iPad Pro ook in België en Nederland beschikbaar zal zijn. Voorlopig staat op Apples website alleen nog maar “binnenkort verkrijgbaar” te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business