Nieuws

Safari crasht bij openen links door bug in iOS 9

Verschillende iOS-gebruikers zijn getroffen door een bug waardoor ze niet langer links kunnen openen in Safari en andere apps.

iPhone-gebruikers klagen over een bug in iOS 9 waardoor ze niet langer links kunnen openen in Safari en andere standaardapps van Apple. De apps crashen wanneer je op een link drukt. Het bedrijf is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing.

De bug lijkt vooral eigenaars van een iPhone 6 of 6s te treffen, die hun toestel hebben geüpdatet naar iOS 9.3. Ondertussen duiken echter ook meldingen op van dezelfde problemen op iPads en iOS-toestellen die draaien op een oudere versie van iOS 9. Volgens 9to5Mac trad de bug bijvoorbeeld ook op nadat ze de Booking.com-app op een toestel hadden geïnstalleerd.

Het is dus niet helemaal duidelijk wat de problemen veroorzaakt, maar het lijkt iets te maken te hebben met Javascript. Gebruikers melden namelijk dat ze wel gewoon links kunnen openen wanneer ze Javascript uitschakelen in de instellingen van Safari (onder ‘Geavanceerd’). Dat is een tijdelijke oplossing, maar betekent ook dat sites die zwaar steunen op Javascript niet goed zullen werken.

Apple onderzoekt het probleem en heeft aangegeven in de komende dagen een update uit te rollen om de bug te verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business