Nieuws

Yahoo staat te koop

Ooit was Yahoo een toonaangevend technologiebedrijf, concurrerend met Google. Vandaag staat het te koop. Bieden kan tot 11 april.

Toen Marissa Mayer in 2012 overnam als CEO van Yahoo, hoopte ze welicht dat ze het bedrijf weer naar leefbare wateren kon navigeren. De reclame-inkomsten daalden toen al en ook het mobiele verhaal was geen succes. Onder impuls van Mayer zette het bedrijf nog meer in op mobiele ontwikkeling, maar tevergeefs. Vier jaar later staat het bedrijf te koop, inclusief Tumblr en Flickr.

Het bedrijf zal echter niet goedkoop van de hand worden gedaan. Yahoo bezit namelijk nog een stevig aandeel in Alibaba, de Chinese webwinkel die enorm winstgevend is. Het is dan ook niet geweten wie de kapitaalkrachtige geïnteresseerden zijn. Namen die rondgaan zijn AT&T, Verizon en Comcast. Maar ook Microsoft zou wel interesse hebben in een samenwerking met een privé-investeerder om Yahoo in handen te krijgen. Niet helemaal onlogisch, als je weet dat de zoekmachine werkt op basis van Bing.

Spin-off

Een verkoop is echter niet de eerste keuze van de gigant-van-weleer. Toen apps en diensten als Yahoo Mail, News en Search steeds minder reclame-inkomsten opleverden, werd eventjes gedacht aan een ‘reverse spin-off’, waarbij het bedrijf gesplitst zou worden in een bedrijf met Alibaba en een bedrijf met de andere activiteiten. Het gevolg van het lange treuzelen was het verlies van 1700 banen en de dood van een aantal projecten zoals Yahoo Games.

Ondertussen heeft Yahoo geen andere keus meer dan redden wat er te redden valt. Wie wil, kan nog een bod uitbrengen tot 11 april.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business