Nieuws

Apple verhelpt crashende apps bij openen links

Apple heeft een oplossing klaar voor de bug in iOS die Safari en andere apps doet crashen wanneer gebruikers een link proberen te openen.

Apple heeft gisterenavond een update uitgerold voor iOS 9. Versie 9.3.1 verhelpt een veelvoorkomende bug die Safari en andere apps deed crashen wanneer je links probeerde te openen.

Aan de basis van het probleem lag de nieuwe functie Universal Links, die ontwikkelaars toelaat om bepaalde links in hun app te laten openen in plaats van te worden doorgestuurd naar de browser. Een bug in de werking van Universal Links, zorgde ervoor dat heel wat gebruikers helemaal geen links meer konden openen zonder risico te lopen dat Safari zou crashen.

Het probleem trof niet alle gebruikers, maar was erg vervelend voor wie er mee te maken kreeg. Updaten is dus de boodschap om helemaal zeker te zijn dat je niet meer getroffen wordt. De update wordt automatisch aangeboden, maar je kan ook handmatig controleren via Instellingen > Algemeen > Software-update.

De update naar iOS 9.3 ging voor Apple niet van een leien dakje. Naast deze bug met Universal Links, zagen heel wat eigenaars van een iets oudere iPhone of iPad hun toestel herleid tot een baksteen nadat ze de update probeerden uit te voeren. Gelukkig kwam het bedrijf ook daarvoor snel met een oplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business