Nieuws

Windows 10 gaat Android-notificaties tonen

In de toekomst zal je niet langer naar je smartphone moeten grijpen om berichten en andere notificaties te bekijken. Ze zullen immers eveneens te zien zijn op je Windows 10-pc.

Deze zomer staat er een grote verjaardagsupdate voor Windows 10 gepland. Tijdens Microsoft Build onthulde het bedrijf een hoop nieuwe features die in de update vervat zitten. Eén van deze functies is de mogelijkheid om Android-notificaties op je pc met Windows 10 te bekijken en met de notificaties te interageren vanaf je computer.

[related_article id=”178825″]

Microsoft maakt gebruik van de Cortana-app voor Android om deze functie mogelijk te maken. De app zal de notificaties van je smartphone in de cloud bewaren, waardoor deze ook op je Windows 10-computer te zien zullen zijn. Hierdoor zal je gemiste oproepen, berichten en andere notificaties via je pc kunnen bekijken. Bovendien zal het mogelijk zijn om op de notificaties te reageren.

Uiteraard zal deze functionaliteit net zo goed voor Windows 10 Mobile-toestellen werken. Doordat iOS een erg gesloten systeem is, zal je de notificaties van je iPhone echter niet op een pc kunnen bewonderen. De Cortana-app heeft immers niet voldoende toegang om met iOS-notificaties te kunnen interageren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business