Nieuws

Ontdek of je partner op Tinder zit voor 5 dollar

De app Swipe Buster staat ongeruste partners toe om uit te vogelen of hun eega een avontuurtje zoekt op dating-app Tinder.

Of je je partner nu bedriegt of niet, je Tinder-privacy staat op het spel. Een nieuwe app staat namelijk eenieder toe om uit te zoeken of iemand op Tinder zit. Een lastige situatie voor wie de dating-app ongestoord wilt gebruiken. Speurneuzen kunnen de ‘Swipe Buster’ gebruiken voor ‘slechts’ vijf dollar. Tinder heeft al gereageerd: “Wil je weten wie op Tinder zit, spaar je geld en installeer dan gewoon gratis de app.”

Op Twitter regent het ondertussen verontwaardigde reacties. Het is velen een doorn in het oog dat de maker van Swipe Buster mensen tracht te ontmaskeren, maar zelf wel anoniem blijft. De app zelf werkt heel simpel, al komt er wat giswerk bij kijken. Gebruikers moeten de naam, leeftijd en (geschatte) plaats ingeven van hun slachtoffer, waarna de app het profiel, foto’s en laatste inlegtijd uitspuwt.

De app doet hiermee niks verkeerd. Het maakt gebruik van een API die Tinder zelf openbaar deelt, en die het dus mogelijk maakt om mensen op te sporen. De vergelijkingen met het Ashley Madison-schandaal van vorig jaar zijn dus grotendeels ongegrond; toen ging het wel om een echte hack, met twee zelfmoorden tot gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business