Nieuws

Draadloze oplader van LG werkt even snel als stopcontact

Tot nu toe diende je te kiezen tussen het gemak van draadloos opladen en de snelheid van een adapter. LG maakt hier een einde aan.

Niets is zo vervelend als een smartphonebatterij die voor het einde van de dag al leeg is. LG voorziet zijn toestellen daarom van een verwijderbare batterij. Ook zet het bedrijf volop in op manieren om je batterij sneller en eenvoudiger op te laden. Hieruit is een wel erg snelle draadloze oplader gevloeid.

[related_article id=”170235″]

De draadloze oplader van LG zijn Innotek-afdeling bestaat uit een laadstation die als transmitter fungeert en een ontvanger die in smartphones verwerkt kan worden. Het geheel heeft een vermogen van 15 watt, wat drie keer zo veel is dan draadloze laders die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Hierdoor kan je je smartphone tot 50 procent opladen in slechts 30 minuten tijd, wat volgens LG even snel is als wanneer je je smartphone via kabel met een stopcontact verbindt.

De oplader van LG volgt de internationale standaard voor draadloos laden, waardoor het compatibel is met de meeste smartphones. Ook werkt het bedrijf samen met autofabrikanten, zodat de oplader vanaf volgend jaar in wagens verwerkt kan worden. LG zal de massaproductie van zijn draadloze oplader later dit jaar starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business