Nieuws

Start-up wil notificaties minder irritant maken

De Amerikaanse start-up Projector heeft 4,5 miljoen dollar opgehaald dankzij het idee om ongewilde notificaties op een slimme manier verleden tijd te maken.

Notificaties kunnen je snel op de hoogte brengen van gebeurtenissen in de wereld en je eigen sociale netwerk. Toch is het merendeel van de meldingen die je krijgt vaak niet interessant. Bovendien zijn notificaties zo mogelijk nog moeilijker te negeren dan e-mails die aankomen: als een bliepje van je smartphone je er niet op attent maakt dat er een bericht op je ligt te wachten, dan is het wel het al dan niet knipperende lichtje.

Projector wil dat veranderen. De start-up belooft tools te bouwen die notificaties slim kunnen bijstellen. De ideeën van het startende bedrijf kunnen op interesse rekenen: het verzamelde 4,5 miljoen dollar als startkapitaal.

Zo zouden ontwikkelaars er voor kunnen zorgen dat je smartphone niet overstelpt wordt met meldingen als een van je berichtjes op een sociaal netwerk opeens veel aandacht krijgt. Ook het inplannen van meldingen op basis van je locatie of afspraken behoort tot de mogelijkheden volgens Projector. Afleiding door een melding terwijl je aan het rijden bent of in een meeting zit, kan zo tot het verleden behoren.

Daarnaast wil Projector er voor zorgen dat ontwikkelaars meer inzicht krijgen in welke notificaties aangeklikt worden, en welke meteen naar de vuilbak gaan. Het positioneert zich ook als een opvolger voor Parse, een Facebookdienst voor (onder andere) het verwerken en afhandelen van notificaties waarmee het netwerk in 2017 zal stoppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business