Nieuws

Nieuwe Kindle gelekt: waanzinnige batterij met watervrees

Een week voor Amazon zijn nieuwe Kindle wilt aankondigen, wisten Chinese klokkenluiders de primeur voor hun neus weg te kapen.

Dat er een nieuwe Kindle zit aan te komen, wisten we al. Amazon-baas Jeff Bezos liet dat onomwonden weten op Twitter vorige week. De voorstelling van de nieuwe e-reader zou zonder veel toeters en bellen gebeuren – gewoon met een aankondiging – maar zelfs dat werd Amazon niet gegund. Chinese webwinkel Tmall had namelijk reeds een pagina online gezet met informatie over het nieuwe toestel.

De pagina was geen lang leven beschoren en werd al snel weer offline gehaald, maar het kwaad was geschied. De hele wereld weet nu al dat het nieuwe toestel de Kindle Oasis gaat heten, een schermresolutie van 300 ppi zal bezitten en een niet-eerder-gezien-in-Kindleland design zal krijgen. De dikste bezel bevindt zich namelijk aan de zijkant, met knoppen om makkelijk door een boek te bladeren, voor zij die touch beu zijn.

Licht en licht

Binnenin zitten 60 procent meer leds dan bij voorgangers, wat betekent dat lezen in het donker aangenamer wordt. Het toestel wordt 20 procent lichter dan oudere modellen, met 131 gram. Op zijn dunst is de Kindle Oasis 3,4 mm dik, op zijn dikst is dat 8,5 mm.

Eén van de grotere verrassingen van de nieuwe Kindle draait echter rond een nieuwe cover. Die zou immers een herlaadbare batterij gaan bevatten. Die geruchten blijken waar te zijn, wat betekent dat je met de twee batterijen samen tot een standby-tijd van 20 maanden moet komen. De cover werkt bovendien slim en laadt samen met de Kindle op, en wanneer je het toestel gebruikt, wordt altijd eerst de externe batterij aangesproken, voor de interne wordt aangesproken.

Koudwatervrees

Het grootste minpunt blijkt dan weer een oud zeer. Gebruikers roepen al jaren om een toestel dat waterdicht of zelfs maar waterresistent is. Ook dit keer ziet het er echter naar uit dat water de grootste vijand is voor dit stuk elektronica. Daarnaast is nog niet bekend of de Oasis de opvolger wordt van de Paperwhite of van de Voyage; met andere woorden: hoe duur zal het toestel worden?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business