Nieuws

Android voor pc steekt Google de loef af met tabletversie

Multitasken op een Androidtablet: terwijl Google er nog naarstig aan werkt, kunnen de ontwikkelaars van Remix OS het al aanbieden.

[related_article id=”178092″]Ontwikkelaar Jide stelt vanaf vandaag Remix OS beschikbaar voor de Nexus 9 en 10. Remix OS is een besturingssysteem gebaseerd op Android dat te installeren is op desk- en laptops als vervanger voor Windows of OS X. Jide lanceert nu ook een tabletversie.

Waarom zou je Android op tablet willen vervangen door afgeleide software op basis van datzelfde besturingssysteem? Eén woord: multitasking. Google werkt nog aan het integreren van de functie in de komende versie van zijn mobiele besturingssysteem Android N. Jide heeft met Remix OS al een uitstekend functionerend product in handen dat je toelaat om apps naast elkaar te plaatsen op je scherm.

Een woordvoerder van Jide bevestigde aan 9to5Google dat de tabletversie van Remix OS volledig identiek zal zijn op het vlak van features met wat je op computer krijgt. Multitasking zal van de partij zijn, naast onder andere een taakbalk met snelkoppelingen voor apps, het meldingencentrum en ondersteuning voor sneltoetsen. Of de ontwikkelaar ook van plan is om Remix OS naar andere tablets te brengen dan de Nexustoestellen, is op dit moment nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business