Nieuws

HTC 10 moet iPhone-fans overtuigen met Airplay

Het nieuwste vlaggenschip van HTC pakt als eerste Android-toestel uit met ondersteuning voor Airplay.

HTC pakt zwaar uit met zijn nieuwste vlaggenschip. De HTC 10 herbergt zowat alle belangrijke features die een toptoestel dit jaar maar kan torsen. Een snelle vingerafdrukscanner, een UltraPixel-camera, uitbreidbaar geheugen, grote batterij en zelfs Apples Airplay. Het is daarmee de eerste Android handset ooit die ondersteuning biedt voor technologie van de concurrent.

[related_article id=”179311″]

Met Airplay kan een gebruiker content streamen van zijn of haar smartphone naar Apple TV en andere toestellen die Airplay ondersteunen, zoals bijvoorbeeld luidsprekers. In eerste instantie ondersteunt de HTC 10 enkel het streamen van audio. HTC belooft wel dat het de specificaties, vastgelegd door Apple, nauwgezet zal blijven volgen.

Met de toevoeging van Airplay voorziet HTC in een functie die grote concurrenten LG en Samsung niet aanbieden. Er zijn wel onofficiële alternatieven te vinden voor Android in de Google Play Store, maar een officiële ondersteuning zagen we nog niet. HTC hoopt met de toevoeging heel wat iPhone-gebruikers aan te spreken die Airplay gebruiken om muziek te streamen, daarvoor heel wat toestellen hebben aangeschaft, maar toch willen overstappen naar Android. Airplay biedt immers een betere geluidskwaliteit dan streamen via bluetooth.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business