Nieuws

Slim pashokje wint Belgische IoT-wedstrijd voor scholieren

Met een slimme ingreep die wachtrijen aan pashokjes overbodig maakt, hebben de leerlingen van het Joma Secundair uit Merksem de eerste editie van technologiewedstrijd Iotopia gewonnen.

Een slim pashokje uit de koker van leerlingen uit de derde graad van het Joma Secundair te Merksem heeft de hoofdprijs weggekaapt van Iotopia. Van de tien finalisten konden de Merksemse studenten de vakjury het meest overtuigen. De eerste editie van de scholenwedstrijd die innovatie met behulp van het Internet of Things moet aanmoedigen, verzamelde 117 projectvoorstellen.

De 100 leukste schoolprojecten kregen elk een rapid development kit om met hun idee aan de slag te gaan. Die kit bevatte onder andere een communicatiemodule en een automatiseringschipset. De studenten van Joma Secundair concentreerden zich op de veelvoorkomende frustatie van wachtrijen bij pashokjes en gebruikten bewegingssensoren om shoppers real-time informatie op hun smartphone te leveren over de wachttijden, zodat ze een minder druk moment kunnen uitkiezen. Het idee van de scholieren maakte het ook mogelijk om een pashokje te reserveren en een berichtje te ontvangen wanneer het vrijkomt.

Iotopia is een initiatief van IoT-bedrijf AllThingsTalk, Mobistar en designstudio Studio Dott. Het succes van de eerste editie van de wedstrijd heeft hen al laten beloven dat ook volgend jaar scholen met elkaar zullen kunnen wedijveren om het innovatiefste automatiseringsidee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business