Nieuws

Is snelladen via USB-C schadelijk of niet?

Qualcomm gaat in discussie met Google: verandert snelladen via USB-C je batterij in pudding of niet?

Voor de nieuwste generatie toptelefoons voorziet Qualcomms Snapdragon 820 in snelladen. Twee toestellen die er gebruik van maken, zijn de LG G5 en de HTC 10. Benson Leung, USB-C-specialist bij Google, die eerder al op het gevaar van slechte laadkabels wees, is echter stellig van mening dat beide technologieën elkaar beter mijden. Qualcomm weerlegt deze claim en zegt dat je toestel niet in vlammen zal opgaan.

Om een toestel snel op te laden via bijvoorbeeld Qualcomms Quick Charge 3.0, wordt er gebruik gemaakt van enkele trucs met voltages. Volgens de processorfabrikant kan dit helemaal geen kwaad en valt deze methode binnen de specificaties die USB-C aanbiedt. Daarbij zegt Qualcomm dat het al vele tests heeft uitgevoerd, waardoor ze kunnen concluderen dat er geen risico aan verbonden is.

Volgens Leung en Google vallen de specificaties van beide technologieën helemaal niet samen, wat verklaart waarom die nieuwste Nexus-toestellen snelladen niet ondersteunen. Voorlopig zijn er nog geen gevallen bekend van gesmolten LG G5- of HTC 10-batterijen, maar de hele discussie kan er wel eens voor zorgen dat andere fabrikanten ervoor zullen kiezen om een snellaadfunctie achterwege te laten op hun toestellen met een USB-C-verbinding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business