Nieuws

Nokia neemt wearables-fabrikant Withings over

Nokia, bekend om zijn gsm’s die niet kapot te krijgen zijn, neemt Withings over. Op deze manier hoopt het Finse bedrijf zijn positie in de IoT-markt te versterken.

Wie de naam Nokia hoort, denkt onmiddellijk aan gsm-toestellen die na een val van een trap nog steeds zonder problemen werken. In 2013 verkocht het Finse bedrijf zijn mobiele business echter aan Microsoft, waarna het zich concentreerde op andere markten. Eén van deze  markten is het Internet of Things, waarin Nokia zijn positie wil versterken door het overkopen van Withings.

[related_article id=”179728″]

Withings is een Frans bedrijf dat in 2008 werd opgericht en aan 200 mensen werk biedt. De firma maakt onder andere fitnesstrackers, weegschalen, thermometers, bloeddrukmeters en babymonitors. Voor deze toestellen bestaan bovendien meer dan honderd apps.

“Withings deelt onze visie voor de toekomst van digitale gezondheidszorg. Hun producten zijn slim, goed ontworpen en helpen mensen een gezonder leven te leiden,” zegt Ramzi Haidamus van Nokia Technologies. “Door hun prijswinnende producten en getalenteerde mensen te combineren met de expertise en innovatie van Nokia Technologies krijgen we de kans om de nieuwe golf van innovatie in digitale gezondheidszorg te leiden.”

Nokia neemt Withings over voor 170 miljoen euro. Er wordt verwacht dat de overname tijdens het derde kwartaal van dit jaar zal worden afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business