Nieuws

Galaxy S7 levert Samsung mooie winst op

Het eerste kwartaal van 2016 levert Samsung mooie cijfers op. Optimisme is echter uit den boze: er komt nog een zwaar jaar aan.

Het eerste kwartaal zit erop, wat betekent dat alle bedrijven hun cijfers bovenhalen. Ook Samsung wil graag pochen met mooie cijfers. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte van januari tot maart een winst van 5,58 miljard dollar, net iets beter dan verwacht werd. De totale omzet bedroeg 43,8 miljard dollar, een stijging van 12 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Samsung zegt zelf die stijging te danken te hebben aan de goeie verkoop van de Galaxy S7 en de verkoop van OLED-schermen en semigeleiders aan andere bedrijven. Vergelijkingen maken met hetzelfde kwartaal vorig jaar is echter een slecht idee, aangezien Samsung toen zijn S6 pas in april begon te verkopen. Dat de S7 reeds in het eerste kwartaal beschikbaar was geeft zo een vertekend beeld.

Daarnaast voorspelt Samsung dat het komende jaar erg zwaar wordt voor smartphonefabrikanten. De markt is compleet verzadigt en iedereen strijdt hevig voor zijn plekje onder de zon. Dat merkte ook Apple in het afgelopen kwartaal, toen het voor het eerst in 13 jaar zijn omzet zag afnemen. Het bedrijf uit Cupertino is sterk afhankelijk van de verkoop van zijn iPhones, en laat die nu net tegenvallende verkoopcijfers optekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business