Nieuws

AMD bouwt ’s werelds snelste videokaart met 2 GPU’s

Door twee Fiji-GPU’s op één kaart te plaatsen, heeft AMD de snelste videokaart ter wereld kunnen bouwen. Met name voor VR-ontwikkelaars is de kaart interessant.

[related_article id=”180020″]Het is nog even wachten op de nieuwe generatie van videokaarten. Gelukkig houdt AMD ons in de tussentijd bezig met een wel erg snelle videokaart. De Radeon Pro Duo heeft namelijk een rekenkracht van maar liefst 16,38 teraflops.

Om tot deze snelheden te komen, heeft AMD twee Fiji-GPU’s op één kaart geplaatst. In wezen is de Radeon Pro Duo dan ook twee Radeon R9 Fury X-kaarten in één. Hierdoor heeft de videokaart dubbel zoveel stream processoren, texture units en RAM. Jammer genoeg is de kostprijs van de Radeon Pro Duo meer dan dubbel zo veel als de Radeon R9 Fury X. De kaart kost namelijk 1.499 dollar.

AMD richt zich voornamelijk op VR-ontwikkelaars met zijn nieuwe videokaart. Iedere GPU kan immers het beeld voor één oog verwerken. De Radeon Pro Duo is daarom de eerste videokaart die ADM aanbiedt als onderdeel van het Radeon VR Ready Creator-gamma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business