Nieuws

Cortana zet Google aan de deur

Wie digitale assistent Cortana gebruikt om zoekopdrachten uit te voeren, zal voortaan enkel nog kunnen vertrouwen op Bing.

Cortana

Wie Cortana al heeft geprobeerd, weet dat de digitale assistent van Microsoft vele taken makkelijker maakt. De standaard zoekmachine die Cortana gebruikt, kon bovendien worden aangepast naar Google, wat betekent dat gebruikers konden genieten van het beste van twee werelden. In een blogpost laat Microsoft echter weten dat het daar komaf mee maakt.

[related_article id=”178846″]Onder het motto ‘gebruik gewoon Bing, dan wordt Cortana beter’, zal de standaard zoekmachine voortaan vastgezet worden op Bing. Daarmee sluit Microsoft alle omweggetjes naar de assistent af. Een vreemde zet voor het bedrijf dat erom bekend staat open te staan voor de vrije keuze van de gebruiker.

“De enige manier waarop we zeker kunnen zijn dat we de gebruiker de best mogelijke ervaring aanbieden, is door Cortana, Edge en Bing aan elkaar te binden,” klinkt het in de blog. Uiteraard kan Google wel nog gebruikt worden via de browser. Microsoft is niet de enige die het spel hard speelt: ook Siri en Google Now gebruiken standaard hun eigen instellingen, die niet kunnen worden aangepast.

Met de nakende beschikbaarheid van Cortana – volledige beschikbaarheid, zij het in het Engels, Frans of Duits – is de beslissing van Microsoft extra jammer voor Belgische en Nederlandse gebruikers die nooit van Cortana konden genieten met de zoekmachine van hun keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business