Nieuws

Google Chrome verovert eerste plaats in browserranking

Twintig jaar dominantie van Microsoft is voorbij: Google Chrome laat Internet Explorer en Edge achter zich en claimt de toppositie als meest gebruikte browser.

Google Chrome is vandaag de meest gebruikte browser ter wereld en doorbreekt zo de decennia oude dominantie van Microsoft op het internet. Het was een wisseling van wacht die er al lang zat aan te komen, maar toch heel wat voeten in de aarde had.

Stoelendans

[related_article id=”179741″]Chrome is nu nipt over de Microsoft-browsers gewipt in de rangschikking van analysebureau NetMarketShare. Het heeft momenteel een gebruikersaandeel van 41,7 procent, terwijl Internet Explorer en Microsoft Edge samen goed zijn voor 41,4 procent. Het is zeer waarschijnlijk dat Google Chrome in de komende maanden zijn voorsprong zal uitdiepen, aangezien Microsoft al meer dan een jaar grond aan het verliezen is tegenover de browser van de zoekgigant.

Daarnaast is Microsoft niet de enige verliezer. Ook Mozilla Firefox deelt in de klappen en duikt voor het eerst sinds lang onder de 10 procent gebruikersaandeel. NetMarketShare baseert zijn cijfers op unieke bezoekers van een browser. Andere analysefirma’s hebben Google Chrome al eerder de toppositie zien overnemen van Microsoft, op basis van het totaal aantal paginaweergaven.

Of Microsoft het tij uiteindelijk weer kan keren met Microsoft Edge, is nog maar de vraag. Misschien dat de naderende deadline in juli voor de gratis update naar Windows 10 wel weer meer mensen over de streep trekt om Edge te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business