Nieuws

LG stopt vingerafdruksensor in je smartphonescherm

Vingerafdrukscanners in smartphones worden almaar populairder. LG Innotek ontwikkelde een nieuw type dat onder een scherm geplaatst wordt, zonder extra knop.

Vingerafdrukscanners zijn bezig aan hun grote doorbraak. Steeds meer smartphones bezitten er eentje, in steeds competitiever geprijsde toestellen. Vaak worden ze geïnstalleerd onder een aparte knop, of in een knop die dubbel dienst doet: denk aan de Sony Xperia Z5, waar die in de ontgrendelknop aan de zijkant zit, de HTC 10 waar die onder de homeknop zit, of aan de Nexus 6P waar die achteraan zit.

LG Innotek, een bedrijf dat geaffilieerd is aan LG, ontwierp een nieuw soort scanner dat geen aparte knop meer nodig heeft. In de plaats wordt een kleine ruimte voorzien in het glas van de smartphone; een gaatje van ongeveer 0,3 mm. Deze manier maakt nieuwe designs mogelijk, evenals een makkelijkere manier om toestellen waterdicht te maken.

LG zegt dat de accuraatheid van dergelijke scanner gelijk zal zijn aan die van bestaande technieken, tot zelfs beter. Ondank de band tussen LG Innotek en LG is het nog niet zeker dat de nieuwe techniek binnenkort ook echt gebruikt zal worden, zo weet The Verge. Het doel is niettemin om de technologie binnen het jaar te commercialiseren.

LG Innotek is niet de bekendste afdeling van LG, maar speelt toch een belangrijke rol. Zo ontwikkelde het bedrijf eerder al de cameramodule van de nieuwe LG G5 en is het momenteel bezig met nieuwe hartslagmonitortechnieken voor wearables.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business