Nieuws

Windows 10-update stopt Edge-extensies in Windows Store

Het beheer van nieuwe Edge-extensies gebeurt voorlopig op een heel rommelige manier. Gelukkig is dat nu voorbij met de nieuwe Windows 10-update voor Insiders.

Microsoft heeft gisteren Build 14342 losgelaten op alle Insider-testers die in de ‘Fast Ring’ zitten qua updates. Naast een heleboel verbeteringen en nieuwe functies, springt het extensie-beheer van Microsoft Edge in het oog. De Edge-browser ondersteunt al twee maanden extensies, maar het beheer ervan was een absolute nachtmerrie.

Met de nieuwe update verhuist Microsoft alle extensies naar de Windows Store om ze met één klik te installeren. Daarnaast worden de extensies ook automatisch up to date gehouden, zodat jij niet telkens manueel elke update moet doorvoeren. Het lijstje extensies is voorlopig behoorlijk krap: AdBlock, AdBlock Plus, Pin It Button, Mouse Gestures, Reddit Enhancement Suite, Microsoft Translator, and OneNote Web Clipper.

Het gaat om een Insider previewversie en dat merk je op vlak van stabiliteit. Je moet sowieso eerst de extensie verwijderen die je buiten de Store hebt geïnstalleerd, voordat je de Store-versie installeert. Doe je dat niet, dan update de extensie zichzelf niet automatisch.

Verder laat Tom’s Hardware weten dat er nog een bug in het systeem zit wanneer alle extensies worden uitgeschakeld zonder dat ze worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat menu’s worden gedeactiveerd of dat de browser wordt gesloten. Om dit probleem te verhelpen dien je minimum één extensie altijd actief te houden.

De nieuwe update is voorlopig enkel beschikbaar voor Insiders die voor de snelle ontwikkeling hebben gekozen. Wanneer de rest van de testers de update mag verwachten, hangt af van de stabiliteit van verbeteringen en nieuwe functies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business