Google neemt je iPhone over met nieuw toetsenbord

Google heeft een toetsenbord met ingebouwde zoekfunctie beschikbaar gemaakt voor iPhone en iPad. De zoekreus krijgt zo een steeds grotere grip op iOS.

Google heeft een nieuwe toetsenbordapp met geïntegreerde zoekfunctionaliteit gelanceerd voor iPhone en iPad. Gboard, zoals de app werd gedoopt, is voorlopig alleen beschikbaar in het Engelstalig in de Amerikaanse App Store.

Het toetsenbord doet qua uiterlijk sterk denken aan het klassieke iOS-toetsenbord, maar voegt daar een handige zoekknop aan toe. Daarmee kan je onmiddellijk zoekopdrachten op het web uitvoeren, of afbeeldingen, gifs en emoji opzoeken zonder de app waar je in zit te verlaten. De zoekresultaten kan je onmiddellijk in het tekstvak van het toetsenbord plakken.

Naast de zoekfunctionaliteit ondersteunt het toetsenbord ook woordvoorspelling en kan je van letter naar letter swipen om woorden te creëren, net zoals dat bij Swiftkey en heel wat andere alternatieve toetsenbordapps het geval is.

[related_article id=”171088″]Helaas is Gboard bij ons nog niet beschikbaar. Google zegt dat het werk maakt van versies in andere talen, maar een precieze timing daarvoor is op dit moment niet bekend.

iGoogle

Met de toevoeging van een toetsenbord voor iOS, heeft Google nu voor elke standaardfunctionaliteit in Apples mobiele besturingssysteem een alternatieve app beschikbaar.

Gboard vervangt het toetsenbord en voegt daar zoekfunctionaliteit aan toe die sterk aan Now On Tap doet denken, maar Google nooit op diezelfde manier in iOS zou kunnen integreren. Verder gebruik ik persoonlijk op mijn iPad Google-apps voor mijn e-mail, navigatie, beheer van foto’s en documenten, en het streamen van muziek en video. De volledige lijst iOS-apps afkomstig van Google is nog een stuk langer dan dat.

Het is een strategie die bijvoorbeeld ook door Microsoft wordt toegepast. De grote technologiereuzen lijken het idee van hun eigen gesloten systeem stilaan achter zich te laten en beseffen eindelijk het belang om hun diensten onafhankelijk van een platform aan te bieden. Zelfs Apple doet hier in mindere mate aan mee, zo bewijst de aanwezigheid van Apple Music op Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business