Nieuws

Londense pendelaars kunnen ritje maken in autonome bus

Om te onderzoeken hoe het brede publiek denkt over autonome wagens, rijden er sinds kort zelfrijdende busjes door Londen.

Autonome wagens lijken momenteel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Wie een ritje wilde maken in één van deze auto’s had vooralsnog echter pech. De wagens werden immers enkel getest door wetenschappers en ingenieurs van de desbetreffende bedrijven.

In Greenwich, Londen, loopt er momenteel een onderzoek met autonome busjes, waaraan eenieder kan deelnemen. Het Transport Research Laboratory van het Verenigd Koninkrijk wil namelijk uittesten hoe het brede publiek denkt over autonome wagens.

[related_article id=”180714″]

“De stap naar autonome wagens is hoogstwaarschijnlijk de meest significante verandering in transport sinds de overstap van paard en kar naar gemotoriseerde voertuigen,” legt professor Nick Reed uit. “Deze auto’s testen in een leefomgeving, verplaatst het concept van fictie naar realiteit. Het geeft het publiek een kans om te ervaren hoe het is om in een autonome wagen te rijden.”

De wagens die voor het onderzoek worden gebruikt, zijn gebaseerd op de ‘Ultra Pods’ die in Heathrow op een spoor rijden sinds 2011. De busjes die door het Transport Research Laboratory worden gebruikt, zullen echter de eerste voertuigen zijn die autonoom hun weg kunnen vinden. Wel zal er te allen tijde een bestuurder aanwezig zijn, die in geval van nood kan ingrijpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business