Nieuws

Tesla beschuldigd van uitbuiting

Een van Tesla’s fabrieken werd gebouwd met onderbetaalde arbeidskrachten in gevaarlijke omstandigheden. Elon Musk belooft een onderzoek.

elon musk Tesla

Tesla wordt beschuldigd van het uitbuiten van werknemers. Het bedrijf van Elon Musk dat elektrische luxewagens produceert, ondervindt met die beschuldiging voor het eerst wat het betekent om een hoge boom te zijn, met veel wind tot gevolg.

[related_article id=”180724″]Het gaat om de bouw van een van de fabrieken van het bedrijf, waar werknemers gedwongen werden te werken in onveilige omstandigheden, met enkele zware ongevallen als resultaat, voor een onwettig minimloon van zo’n vijf dollar per uur.

Hoewel het niet Tesla zelf is dat zich schuldig heeft gemaakt aan uitbuiting, wordt het toch verantwoordelijk geacht voor het beleid dat zijn bouwheer voert. In dat beleid was ook geen ruimte voor betaalde overuren. De Oost-Europese werkkrachten moesten zo hetzelfde werk leveren waar een gewone Amerikaanse arbeider normaal gezien 52 dollar per uur voor krijgen.

Tesla heeft ondertussen gereageerd met de stelling dat zijn aannemers contractueel verplicht zijn om op ethische wijze om te gaan met alle werknemers. Zijn eigen rol en verantwoordelijkheid in het schandaal wordt vakkundig ontweken. Elon Musk liet kort daarna via Twitter weten dat hij niet op de hoogte was. Hij belooft een onderzoek en zegt dat hij ‘het goed zal maken’.

Ondertussen wordt een deel van de fout ook bij het Amerikaanse visumsysteem gelegd, zegt Engadget. Dat zou makkelijk kunnen nagaan of de visumeisen worden nageleefd, maar het zou onmogelijk zijn om te controleren of mensen ook echt doen wat ze hebben aangegeven te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business