Nieuws

Kleverige Google-wagen moet voetgangers beschermen

Door zijn wagens van een klevende motorkap te voorzien, wil Google voorkomen dat voetgangers ernstig gekwetst geraken bij een botsing.

De autonome wagen van Google is voorzien van allerhande sensoren, zodat de autootjes veilig doorheen het verkeer kunnen manoeuvreren. Toch is de technologie niet feilloos. In april werden bijvoorbeeld twee ongevallen gerapporteerd met een Google Car, al raakte niemand zwaargewond en was de auto van Google nooit in fout.

[related_article id=”181010″]

Om in dergelijke situaties de veiligheid van voorbijgangers te garanderen, heeft Google een patent aangevraagd. Het bedrijf wil de motorkap van zijn wagens voorzien van een klevende laag, waardoor aangereden voetgangers blijven vastplakken aan de auto. Een voetganger geraakt immers niet het zwaarst gewond door de aanvaring met een auto, maar doordat hij in de lucht wordt geprojecteerd en hierna de grond raakt.

Om te voorkomen dat de klevende motorkap vol plakt met vuil en insecten, zal over de klevende laag een coating worden geplaatst. Deze coating kleeft niet en zal breken in het geval van een impact. “Bij een impact met een voetganger zal de coating breken, waardoor de klevende laag wordt ontbloot,” staat in de patent.

“De laag zal de voetganger vastplakken aan het voertuig, waardoor de persoon blijft hangen aan de wagen tot deze stopt. De voetganger wordt niet van de wagen geworpen, waardoor een secundaire impact tussen de voetganger en de weg of een ander voorwerp wordt verkomen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business