Nieuws

Nieuwe Synology DS416Play kan 4K-streams transcoderen

Synology laat met de DS416Play een nieuwe NAS zien die de budgetcomputers van vandaag evenaart in rekenkracht. Het ding kan drie full hd- of één 4K-stream in realtime transcoderen.

De DS416Play heeft de ingewanden van een goedkope computer en dat weerspiegelt zich in de prijs. Synology’s nieuwste NAS biedt ruimte aan vier schijven en heeft een 1,6 GHz Atomprocessor van Intel onder de motorkap. De kleine server, ideaal voor thuis of in een kleine kantooromgeving, heeft zo voldoende pk’s in huis om met de zwaarste multimediabestanden overweg te kunnen.

De Synology-NAS is visueel nauwelijks te onderscheiden van zijn voorgangers. Het toestel draait Disk Station Manager 6 en zal nog een hele tijd updates krijgen, net als de andere NASsen van de fabrikant. Het op Linux gebaseerde DSM 6 is volgens ons één van de beste besturingssystemen die je vandaag op een NAS kan vinden. Het app-aanbod in de bijhorende winkel is bovendien één van de uitgebreidste.

De NAS heeft drie usb 3.0-poorten voor wanneer de vier HDD-bays niet volstaan. Twee ethernetpoorten maken een supersnelle verbinding met het LAN-netwerk mogelijk of zorgen voor een back-up internetverbinding. De server is ideaal als multimediahub voor thuis. Je kan er al je foto’s en video’s op kwijt, waarna de content van overal te bekijken valt, thuis of onderweg.

Het handige aan een krachtige NAS als multimediahub is de transcodeerfunctie. Synology heeft mooie apps op de belangrijkste platformen zoals Android, iOS en zelfs Windows Phone en is ook compatibel met het geweldige Plex. Zo kan je een mkv-bestand op je iPhone afspelen of Playstation 3. De NAS transcodeert het bestand in realtime naar een formaat dat het toestel van je keuze mee overweg kan.

De DS416Play heeft genoeg rekenkracht om één 4K-stream in realtime te transcoderen. Het toestel kan eveneens met drie full hd-streams tegelijk overweg. Zo kan je dus met z’n drieën op drie verschillende toestellen een verschillende film of serie bekijken zonder dat de server in de problemen komt.

Dat de NAS op die manier computer-allures heeft, vertaalt zich natuurlijk ook in de prijs: de adviesprijs bedraagt 490 euro. Dat maakt deze NAS vooral geschikt voor enthousiastelingen, maar wie een krachtige centrale server zoekt voor thuis of op kantoor is hier volgens de specificaties die Synology meegeeft niet slecht af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business