Nieuws

Samsung wil mogelijk irisscanner in telefoons verwerken

Een nieuwe patentaanvraag lijkt erop te wijzen dat Samsung van plan is om smartphones met ingebouwde irisscanners op de markt te brengen.

Samsung werkt mogelijk aan de implementatie van een irisscanner in zijn telefoons. ZDNet Korea ontdekte gepatenteerde namen van Samsung die dat doen vermoeden. Daarna doken de patenten ook op in de VS. Dat weet AndroidHeadlines.

Samsungs stap zou geen gehele verrassing zijn. In India bracht de Koreaanse fabrikant al een Galaxy Tab Iris uit. In plaats van een vingerafdrukscanner, wat vandaag de dag de standaard is wat biometrische ontgrendeling betreft, kwam het toestel met een irisscanner.

Bankieren

Aan de achterkant van dat toestel vind je de irisscanner terug. Die zit ingebouwd in de sensor van de 5 megapixelcamera. Zo kan het toestel zijn gebruiker identificeren op basis van diens ogen. De plaatsing aan de achterkant valt te verklaren door het oorspronkelijke motief waarom Samsung een dergelijk toestel wilde ontwikkelen. Het bedrijf deed dat vooral met doeleinden voor bankieren en overheidstaken in het achterhoofd.

Het is niet zeker of een Galaxy-telefoon met irisscanner effectief ooit het levenslicht zal zien. Een gepatenteerde naam is wel al een (kleine) hoopgevende stap in die richting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business