Nieuws

Te weinig opslag? Android zegt welke apps je kan verwijderen

Google experimenteert momenteel met een feature die een oplossing biedt voor smartphones met beperkte opslagruimte. Het bedrijf neemt je minst geliefde apps in het vizier.
Beeld: N Azlin Sha / Shutterstock.com

Net zoals je bij je computer kan nakijken welke programma’s je het minst gebruikt, zo wil Google een gelijkaardige functie implementeren in de Google Play Store. Als je tegen de limieten van je geheugenruimte botst op je smartphone, zou het toestel dan aangeven welke apps je kan wegsmijten om plaats vrij te maken. Het bedrijf test de feature momenteel uit.

Website Android Police spotte als eerste de experimentele functie in de Play Store, die Google klaarblijkelijk al even uittest zonder er ruchtbaarheid aan te geven. Het bericht dat verschijnt wanneer je te weinig opslagruimte hebt, toont nu ook suggesties van apps die je niet vaak gebruikt om te deïnstalleren. Je krijgt ook meteen te zien hoeveel ruimte je wint door een bepaald programma van je toestel te smijten – de grootste apps verschijnen bovenaan de lijst.

Opslagruimte op je smartphone wordt niet alleen ingenomen door apps. Mediabestanden als foto’s en video’s maken daar vaak ook een aanzienlijk deel van uit. Google verwijst je al door naar de instellingspagina waar je bestanden van je toestel kan verwijderen wanneer je in ruimtenood komt te zitten. Een ander alternatief is je bestanden verhuizen naar de cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business