Nieuws

Google toont Android-apps in actie op Chrombook

Google toont in een filmpje hoe vlot de integratie van Android in ChromeOS precies verloopt. Toch stellen we ons nog een paar vragen bij de integratie.

Het was vorige maand op de I/O-conferentie dat Google bekend maakte dat Android-apps ook naar de Chromebooks zullen komen. Een gerucht dat al langer de ronde deed, was bevestigd. Google toont nu een filmpje waarbij je Chromebooks in volle Android-actie ziet.

Geen virtual machine

Google bouwde het Android framework bovenop ChromeOS. Dat wil zeggen dat je toestel hoofdzakelijk een Chromebook blijft met alle voordelen die er aan zijn gekoppeld. Denk daarbij aan de updates elke zes weken en de sterke encryptie en beveiliging van ChromeOS. Google vermijdt naar eigen zeggen bewust oplossingen zoals emulatie via een virtual machine om verminderde prestaties tegen te gaan.

[related_article id=”181070″]In het filmpje zien we hoe een Chromebook wordt ingezet om vlekkeloos een Android-spel te spelen. De Chromebook in kwestie heeft een touchscreen waardoor de beleving van de app op de laptop even goed lijkt als dat die op een smartphone of tablet zou zijn geweest.

Ontwikkelen met Android in het achterhoofd

Toch vragen we ons nog af hoe vlot alles in de praktijk zal werken. In het filmpje zien we inderdaad hoe een Android-spel vlot draait op een Chromebook, maar de Chromebook in kwestie heeft dan ook een touchscreen. Op die manier overwin je natuurlijk al veel obstakels.

De manier waarop een Chromebook zonder touchscreen met de app in kwestie zou omgaan, had een interessanter beeld opgeleverd. Google wilde daar alleen maar over kwijt dat het fabrikanten stimuleert om de hardware van hun Chromebooks zo goed mogelijk samen te stellen met Android in het achterhoofd.

High-end Chromebooks

Ook is het nog afwachten of de apps prestatiegewijs wel even vlot zullen draaien op Chromebooks. De laatste jaren was het een duidelijke trend dat midrange en budgetsmartphones almaar krachtiger werden. In de praktijk leverde dat een steeds beter wordende Android-ervaring op in alle prijsklassen.

Het blijft nog de vraag of low-budget Chromebooks wel aan die verwachtingen zullen kunnen voldoen. Tijdens het stuk over de prestaties van de laptops voegde Google er dan ook snel aan toe dat fabrikanten vaker high-end Chromebooks ontwikkelen.

Het feit dat Google met dergelijk argument al uitpakt om de uitstekende prestaties van Android op Chromebooks meer kracht bij te zetten, klinkt alleen nog maar minder hoopgevend wat betreft de werkelijke prestaties op low-end toestellen. We wachten in spanning af om de integratie ook onder minder ideale omstandigheden aan het werk te kunnen zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business