Nieuws

Tinder maakt zijn app voortaan 18+

Vanaf volgende week verwijdert Tinder alle min-achtienjarigen van zijn dating app. Over de reden waarom, blijft het bedrijf vaag.

Dating-app Tinder voert een nieuwe leeftijdsgrens in. Kon je je tot voor kort inschrijven vanaf 13 jaar, dan trekt het bedrijf dat nu op tot het moment dat je 18 lentes telt. Jonge tieners zullen zich dus geen date meer kunnen swipen.

“Op een platform dat al meer dan 11 miljard connecties heeft mogelijk gemaakt, hebben we de verantwoordelijkheid om continu onze verschillende gebruikservaringen te evalueren,” stelt hoofd communicatie Rosette Pambakian van Tinder. “In overeenstemming met deze verantwoordelijkheid hebben we beslist onze dienst stop te zetten voor min-achtienjarigen.” Volgens de ontwikkelaar zou het om zo’n 3 procent van zijn gebruikers gaan.

Tindergebruikers tussen 13 en 17 jaar konden alleen maar matchen op de app met anderen in die leeftijdscategorie, maar online dating voor minderjarigen brengt altijd extra bekommernissen met zich mee. Tinder lijkt eieren voor zijn geld gekozen te hebben door gewoon de hele categorie te verbannen. Hoe het in de toekomst zal zorgen dat tieners niet op het netwerk geraken en of het daarvoor specifieke maatregelen zal nemen, heeft het bedrijf niet toegelicht. Een Tinder-profiel is altijd gebaseerd op een Facebook-account, maar op zich is het niet zo moeilijk is om je Facebook-leeftijd te fingeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business