Nieuws

Apple ontwerpt iPhone volledig omwikkeld door scherm

Door een iPhone volledig te omwikkelen door een scherm, kunnen op zowel de achterkant als voorkant beelden worden bekeken.

De helft van een smartphone wordt doorgaans nergens voor gebruikt. In een patent van Apple is te lezen dat het bedrijf hier verandering in wil brengen. De iPhone-maker wil namelijk zijn toestel volledig laten omwikkelen door een scherm. Hierdoor kan je zowel aan de voorzijde als de achterzijde van de telefoon beelden bekijken.

[related_article id=”177122″]

Om dit ontwerp te kunnen verwezenlijken, wil Apple gebruik maken van een opvouwbaar scherm. Dit scherm kan binnen een glazen behuizing worden geplaatst, waar het uitrolt tot zijn finale vorm. “Een illusie van diepte kan worden gecreëerd, waardoor een 3D-ervaring kan worden nagebootst,” staat te lezen in het patent.

Momenteel beschikt Apple echter nog niet over de technologie om een dergelijk scherm te creëren. LCD-schermen zijn immers stijf en kunnen onmogelijk worden geplooid. Het zou echter kunnen zijn dat het bedrijf daarom eindelijk de overstap zal maken naar OLED-schermen, welke zo buigbaar gemaakt kunnen worden dat ze oprollen als een krant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business