Nieuws

Internet kapot doordat ingenieur Europa en Hong Kong verwart

Het internet in Europa kende gisteren grote problemen. Een menselijke fout lag aan de basis van het probleem.

Ervaarde je gisteren internetproblemen? Je bent niet alleen. Miljoenen Europese internetgebruikers rapporteerden problemen. De omvang van het probleem was zo groot dat men in eerste instantie dacht dat een trans-Atlantische kabel was beschadigd. Een menselijke fout lag echter aan de basis van het probleem.

Het Zweedse Telia is één van minder dan 20 bedrijven dat instaat voor de fundering van vele onderdelen van het internet. Een ingenieur van de Tier 1 netwerkprovider configureerde een belangrijke router zodanig dat het alle Europese verkeer naar Hong Kong stuurde. De gevolgen lieten niet lang op zich wachten.

Alle diensten en internetpagina’s die in de achtergrond gebruik maken van Telia waren voor enkele uren niet langer bereikbaar. Hiertoe behoorden populaire apps zoals WhatsApp, Reddit en Slack. Ook CloudFlare, welke een content delivery netwerk aanbiedt, behoorde tot de gedupeerden. De CEO van het bedrijf is niet te spreken over de fout van Telia.

“De betrouwbaarheid van Telia is de voorbije 60 dagen onaanvaardbaar,” schrijft Matthew Prince op Twitter. “We zullen hen deprioriteren tot we ervan overtuigd zijn dat ze hun problemen hebben opgelost.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business