Nieuws

Twitter neemt VR-startup met Apple-talent over

Twitter wil de virtual-reality-trein niet missen en haalt grof geschut binnen. Een nieuwe start-up en een Apple-veteraan moeten helpen.
Foto: Andreas Eldh

Twitter lijkt grootse plannen te hebben met virtual reality. IXOMOXI is een bedrijf dat zich focust op  muziektoepassingen voor virtual reality (VR)-headsets. Twitter nam meteen ook de CEO van het bedrijf, Alessandro Sabatelli, in dienst, dat weet TechCrunch.

Sabatelli werkte voordien nog als interface designer voor de mobiel producten van Apple. Na zijn vertrek ging hij als CEO aan de slag bij de startup IXOMOXI. Met de overname van het bedrijf komt Sabatelli nu aan het hoofd van Twitters VR en augmented reality (AR)-afdeling. Ook Magic Pony, een ander bedrijf dat zich naast VR vooral met machine learning bezighoudt, werd onlangs door Twitter gekocht, en zal werken onder Sabatelli.

Het is niet zo vreemd dat Twitter wil inzetten op VR en AR. Bedrijven als Snapchat en Facebook spelen goed in op de nieuwe technologieën en Twitter kan op die manier het verschil bijbenen. Wat het bedrijf precies van plan is, is nog niet duidelijk. Hoeveel de deal heeft gekost is ook niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business