Nieuws

Gigabyte komt met mini-versie GTX 1070

In tegenstelling tot de algemene trend om steeds grotere grafische kaarten op de markt te brengen, kiest Gigabyte ervoor om compact te gaan.

Tussen het assortiment van steeds omvangrijker wordende grafische kaarten valt de Gigabyte GTX 1070 op door net de omgekeerde weg op te gaan. Het Gigabyte-model is bijna de helft kleiner dan de standaard Nvidia-kaart: 17 centimeter in de lengte in plaats van 29 centimeter.

In onze review van de GeForce GTX 1070 verklaarden we de GPU “de meest interessante kaart op de markt”, al plaatsen we daar ook enkele kanttekeningen bij. Het is zeker de betere optie tegenover die andere nieuwe Nvidia-kaart, de GeForce GTX 1080, als je prijs-kwaliteit belangrijk vindt. Gigabytes versie van de GTX 1070 voegt nog eens 50 Mhz extra toe aan de kracht van de kaart door deze standaard te overclocken. Verder krijg je dezelfde 8 GB aan GDDR5. Wat Gigabyte voor zijn versie van de grafische kaart zal vragen is nog niet officieel gecommuniceerd.

De compacte GPU is op maat gemaakt voor gebruikers die liever geen monsterlijke computertoren uitstallen. Dankzij de vormfactor kan de Gigabyte GTX 1070 zonder problemen in kleinere dekstopcases geïntegreerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business