Nieuws

De meest spraakmakende EK-goals volgens Twitter

Met behulp van een algoritme kan Twitter bepalen welke doelpunten tijdens de Europese kampioenschappen voor het meeste ophef zorgden.

Over de goals tijdens het Europese kampioenschap voetbal is veel gezegd en geschreven. Analisten breken hun hoofd over de kwaliteit van goals, terwijl fans voornamelijk de doelpunten van hun favoriete ploeg memorabel vinden. Twitter heeft daarom een meer objectieve manier gevonden om te bepalen welke goals voor de meeste ophef zorgden.

[related_article id=”182810″]

Het sociale medium heeft een code ontwikkeld die nagaat hoe vaak getweet werd over een doelpunt. Om de goals uit de groepsfase evenveel gewicht te geven, werd het aantal tweets over doelpunten vergeleken met het totale aantal tweets over de gehele wedstrijd. Hieruit komt een percentage tevoorschijn dat weergeeft welke doelpunten de meest spraakmakendste waren.

Uit de gegevens van Twitter blijkt dat met name doelpunten van underdogs voor veel ophef zorgden. Zo werd er het meest getweet over de goal die McGinn van Noord-Ierland maakte tegen Oekraïne. Ook over het doelpunt van Vokes (Wales) in de wedstrijd tegen België werd massaal getweet. Beide doelpunten werden in de tweede helft tegen het einde van de wedstrijd gemaakt.

Ondanks het feit dat de goal van Éder Portugal tot winnaar van het Europese kampioenschap maakte, werd hier slechts gemiddeld op gereageerd. Hazard gaat met de eer lopen van de meest spraakmakendste Belgische goal. Zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Hongarije staat op een mooie negende plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business