Nieuws

SpaceX kiest eerste raket die wordt hergebruikt

Binnenkort gaat SpaceX voor het eerst een hergebruikte raket lanceren. Daartoe maakt het nu bekend dewelke het daarvoor gekozen heeft.

[related_article id=”181294″]Herbruikbare raketten zijn tegenwoordig de heilige graal van (private) ruimtevaartorganisaties. Zowel Elon Musks SpaceX als Jeff Bezos’ Blue Origin waren de laatste jaren druk in de weer met het veilig en ongeschonden terugbrengen van raketten die terugkwamen uit de ruimte. Vooral voor SpaceX liep dat niet altijd van een leien dakje, al moet gezegd dat hun raketten steeds terugkwamen van moeilijkere opdrachten dan die van Blue Origin.

In september of oktober gaat SpaceX voor het eersteen raket hergebruiken. Als deze test slaagt, zal dat voor iedere ruimtevaartorganisatie een bevestiging betekenen dat goedkope(re) ruimtevaart effectief mogelijk is. SpaceX heeft gisteravond bekend gemaakt welke van zijn raketten die succesvol konden landen het gaat hergebruiken.

De keuze is daarbij gevallen op de tweede Falcon 9, die enkele maanden geleden nog wist te landen op een droneschip op zee – een succes dat gelijkstaat aan een dartpijl in de roos mikken vanop tien kilometer afstand. De eerste raket mocht van Msuk niet meer gebruikt worden, aangezien hij vindt dat het een museumstuk is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business