Nieuws

Windows 10 waarschuwt voor energievretende browsers

In een nieuwe marketingstrategie van Microsoft geeft Windows 10 een melding aan Firefox en Chrome-gebruikers dat hun browsers te veel energie verspillen. Edge wordt naar voren geschoven als alternatief.

Microsoft bereidt een hele campagne voor rond de energiezuinigheid van zijn Edge-browser. Eerst lanceerde het al een video waarin bleek dat volgens een eigen test Edge zuiniger is dan Chrome, Firefox en Opera. Die laatste voelde zich aangevallen en bewees met een andere test het tegendeel. Nu gaat Microsoft nog een stapje verder met zijn Edge-campagne.

“Surf 36% langer”

Het was Rudy Huyn, een app-ontwikkelaar voor Windows Phone, die Microsofts campagne voor het eerste opmerkte. Als Chrome-gebruiker kreeg hij onderstaande melding te zien als een ‘Windows Tip’: “Chrome doet je batterij sneller ontladen. Schakel over naar Microsoft Edge om 36% langer te kunnen surfen.” Ondertussen blijkt dat de melding ook te zien is bij Firefox-gebruikers.

Venturebeat vroeg bij Microsoft om een reactie. De nieuwssite sprak met een woordvoerder van het bedrijf:

“Microsoft Edge werd exclusief voor Windows 10 ontwikkeld met functies en functionaliteit die de surfervaring verbeteren”, zo verklaarde de woordvoerder. “Voorbeelden daarvan zijn Cortana en het eenvoudige delen, lezen en onderzoeken. Deze Windows Tips werden gemaakt om mensen een snelle en eenvoudige manier van informatie te geven waarmee ze hun Windows-ervaring kunnen verbeteren. Daarbij hoort ook informatie die ze helpt om hun batterijtijd te kunnen verbeteren. Dat gezegd zijnde, in Windows 10 kan je makkelijk je standaardbrowser en zoekmachine aanpassen aan jouw wensen”, aldus de woordvoerder van Microsoft.

Windows 10 Verjaardagsupdate

Microsoft zet duidelijk in op de zuinige kwaliteiten van zijn Edge-browser met extra marketing als gevolg. Edge zou deze zomer komen met nog meer functionaliteit die de browser zuiniger maakt. Die zal gelanceerd worden samen met de Windows 10 Verjaardagsupdate. Hieronder vind je nog Microsofts test waarin Edge als zuinigste browser uit de bus kwam.

https://www.youtube.com/watch?v=rjrxOOfi54k

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business