Nieuws

Apple gebruikt Google-technologie om Safari te versnellen

Apple hoopt de snelheid van Safari op te krikken door ondersteuning voor WebP toe te voegen aan de browser.

Safari is de tweede populairste browser ter wereld. Het kan echter niet tippen aan Google Chrome, dat door zijn gebruikers veelal wordt geprezen omwille van zijn snelheid. Apple hoopt de koning der browsers van zijn troon te stoten door Safari te versnellen. Het Amerikaanse bedrijf test daarom momenteel grafische technologie uit van niemand minder dan grote concurrent Google.

Apple heeft ondersteuning voor het beeldformaat WebP in testversies van iOS 10 en MacOS Sierra ingebouwd. WebP is technologie van Google die ervoor zorgt dat webpagina’s sneller worden geladen. De technologie zit al vervat in Chrome sinds versie 32, die in 2013 werd uitgerold. WebP is dan ook niet aan zijn proefstuk toe en wordt ondertussen door vele andere diensten gebruikt.

[related_article id=”182154″]

Zo omarmde Facebook de technologie nadat het merkte dat WebP-beelden 25 tot 35 procent kleiner zijn dan JPEG. Verder laadt YouTube volgens Google tien procent sneller door het gebruiken van WebP-thumbnails. Ook zorgen de kleinere beeldgroottes ervoor dat mensen minder snel hun datalimiet bereiken.

Ook Safari zou door de aanname van WebP sneller kunnen worden. Toch is het momenteel nog niet zeker of het beeldformaat aan de browser zal worden toegevoegd. De nieuwe versie van Safari bevindt zich immers nog in bèta. Niet alle aanpassingen die nu worden doorgevoerd zullen zeker in de finale versie verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business