Nieuws

Microsoft lanceert slimme camera-app voor iPhone

Kunstmatige intelligentie moet Microsoft Pix nog beter maken dan de standaard camera-app op iOS om automatisch aantrekkelijke foto's te nemen.
bron: nixki / Shutterstock.com

Microsoft lanceert een iOS-app voor fotoliefhebbers die niet zoveel kaas gegeten hebben van de technische kant. De standaard camera-app op de iPhone heeft al een zeer degelijke automatische modus, maar Microsoft gelooft dat het nog beter kan.

Microsoft Pix maakt gebruik van artificiële intelligentie om je foto’s naar een hoger niveau te tillen. De app kan instellingen naar eigen inzicht bijschaven en de beste foto selecteren uit een reeks snel na elkaar getrokken kiekjes. Het voert automatische nabewerkingen uit die onder andere focus, kleursaturatie en lichtintensiteit kunnen verbeteren wanneer het mensen detecteert in het beeld. Je originele beeld gaat niet verloren: een knop zorgt ervoor dat je eenvoudig je oorspronkelijke foto kan vergelijken met wat Pix ervan gemaakt heeft.[related_article id=”184028″]

De app komt tevens met een eigen Live Photos-alternatief, waarbij je snel na elkaar getrokken foto’s kan stitchen tot een soort van stop-motion video. Microsoft Pix is nu beschikbaar in de App Store en vervoegt andere recente Microsoft apps zoals Selfie (ook een foto-app), Flow en Hub Keyboard. Pix is niet de meest opvallende foto-app die deze week is uitgerold. Die eer gaat naar Prisma, een applicatie die kunstwerken maakt van je beelden en beschikbaar is voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business