Nieuws

Veiligheidsdienst blundert: iedereen kan lopers voor bagage maken

Omdat een Amerikaanse krant een foto publiceerde van lopers voor bagagesloten kan iedereen nu zijn eigen loper 3D-printen. Een blunder van formaat.

In de Verenigde Staten zijn de regels simpel: wie zijn bagage voorziet van een niet-standaardslot, mag er zeker van zijn dat de Amerikaanse Transportation Security Administration, een afgeleide van het Department of Homeland Security, het slot vernielt. Elk slot dat bijvoorbeeld een luchthaven passeert, moet geopend kunnen worden door de veiligheidsdiensten, die daarvoor een set van acht lopers hanteren.

Enige tijd geleden kregen de journalisten van The Washington Post de kans om deze lopers te bekijken, en ze kregen toestemming om een foto van zeven van de acht te maken en te publiceren. Op basis van die gepubliceerde foto zijn enkele beveiligingsexperts er een paar dagen later al in geslaagd om exacte replica’s te printen in 3D. In theorie hebben ze zo toegang tot het overgrote deel van alle bagagesloten.

Genoeg aan een foto

[related_article id=”180306″]Een blunder van formaat, al wordt het verhaal nog erger. De zeven lopers werden geproduceerd door Travel Sentry. De achtste wordt echter gemaakt door een ander bedrijf: Safe Skies. De experts vonden er dan ook niets beter op dan enkele tientallen standaardsloten en –sleutels van deze fabrikant aan te kopen. Op basis van de informatie die ze daaruit haalden, en wat gericht gokwerk, wisten ze ook de achtste sleutel correct samen te stellen.

Om de impact van hun vondst duidelijk te maken, hebben de experts de 3D-modellen vrijgegeven op internet. Dat betekent dat iedereen in de VS de mogelijkheid heeft om elke koffer te openen. Volgens de experts is het een statement tegen het bestaan van lopers, en ze ontkennen dat ze de bevolking gewoon schrik willen aanjagen. Het verhaal doet terugdenken aan hoe het theoretisch gezien mogelijk is om een smartphone te ontgrendelen, enkel en alleen gewapend met een foto van de vingerafdruk van de eigenaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business