Nieuws

Bug maakt Pokémon vangen moeilijker

Een nieuwe bug in Pokémon Go zorgt ervoor dat de kans groter is dat Pokémon ontsnappen. De makers van het spel zijn druk bezig met het zoeken naar een oplossing.

Indien je een fervente Pokémon Go-speler bent, heb je het misschien al gemerkt: het is de laatste tijd moeilijker om Pokémon te vangen. Op zijn Twitter-account heeft Pokémon Go toegegeven dat de gooiaccuraatheid in het spel in negatieve zin wordt beïnvloed door een bug. Hierdoor is de kans groter dat Pokémon ontsnappen en ontvang je niet langer een XP-bonus. De ontwikkelaars zijn druk bezig met het zoeken naar een oplossing.

Overbelaste servers

Behalve het wegwerken van bugs is Niantic Labs eveneens druk bezig met het bannen van third-party Pokémon Go-diensten. Zo heeft Niantic de API die het mogelijk maakte om met behulp van apps en websites de exacte locatie van Pokémon te vinden, geblokkeerd. Het bedrijf heeft al veel kritiek gekregen op deze beslissing. In een blogpost legt Niantic uit dat deze beslissing echter eveneens positieve gevolgen heeft.

De kaarten waarop de locaties van Pokémon te zien zijn, sturen immens veel aanvragen naar de servers van Pokémon Go. Door dergelijke software te blokkeren, is het verkeer naar de servers van Niantic drastisch gedaald. Hierdoor heeft het bedrijf Pokémon Go eindelijk in Zuid-Amerika kunnen uitrollen.

Valsspelers

Ook zorgt het blokkeren van de kaarten ervoor dat valsspelen moeilijker wordt. Bots maken immers massaal gebruik van deze software om automatisch Pokémon te vangen. Een ontwikkelaar heeft aan den lijve ondervonden dat Niantic een einde wil maken aan het valsspelen. Mila432, die een API op Github heeft geplaatst waarmee je je eigen bot kan maken, heeft namelijk een mail ontvangen waarin met een rechtszaak wordt gedreigd.

Volgens de mail van de Pokémon Company schendt de ontwikkelaar de ‘Computer Fraud and Abuse Act’ (CFAA). Het bedrijf heeft de toegang tot alle Pokémon Go-diensten voor Mika432 geblokkeerd en vraagt dat de ontwikkelaar zijn API van GitHub verwijdert binnen de zeven dagen. Ook dreigt het bedrijf ermee eenieder te bannen die wordt betrapt op het gebruiken van bots en andere hacks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business