Nieuws

Elke Windows 10-pc zal Hololens ondersteunen

Microsoft gaat Windows Holographic, het besturingssysteem van de Hololens, standaard integreren in Windows 10 volgend jaar.

Augmented reality is dit jaar voor het eerst echt in de schijnwerpers gekomen dankzij het succes van Pokémon Go. De AR-mogelijkheden van het spel zijn echter klein bier tegenover wat Microsoft belooft met de Hololens, de headset die je effectief kan onderdompelen in een wereld waar digitale beelden overlappen met de werkelijkheid. En vanaf volgend jaar zal je met de bril nog meer kunnen doen, want Microsoft heeft aangekondigd dat elke Windows 10-pc augmented reality zal ondersteunen.

Nieuwe schil

“Alle Windows 10-pc’s zullen volgend jaar een Holographic-shell bevatten,” maakte Microsoft topman Terry Myerson bekend tijdens de jaarlijkse conferentie van Intel. Windows Holographic is het besturingssysteem dat voor de Hololens is ontwikkeld. Het nieuws wijst erop dat een van de grote updates volgend jaar de schil zal introduceren, net zoals dat is gebeurd met de Linux bash-shell in de verjaardagsupdate.

https://www.youtube.com/watch?v=Gu09UWqS8-Q

Concreet zal het debuut van Holographic in Windows 10 het mogelijk maken om de AR-headset aan te sluiten op je pc en Windows 10-apps via de bril te gebruiken. Myereson stelde dat de software niet alleen 3D-apps zal ondersteunen, maar ook de gewone 2D-apps. De Hololens werd in maart van dit jaar beschikbaar voor ontwikkelaars, sinds deze maand kan elk bedrijf een bestelling plaatsen.

Project Alloy

De implimentatie van Windows Holographic in Windows 10 laat ook de mogelijkheid open dat ook andere AR-brillen dan de Hololens in de toekomst samen met pc’s kunnen werken. Intel heeft tijdens de conferentie laten weten dat ze de schouders zetten onder Project Alloy, een initiatief waarmee ze een blauwdruk willen creëren voor pc’s en brillen die “AR-ready” zijn. Daarmee moeten fabrikanten een beter zicht hebben op de minimumvereisten om hardware te ontwikkelen voor augmented reality.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business