Nieuws

Niantic bant alle Proximus-klanten uit Pokémon Go

Wie bij Proximus zit en Pokémon Go wil spelen, kan momenteel niet inloggen. Door een technisch probleem zou een ban bedoeld voor één gebruiker het hele netwerk treffen.

Update 15u30: extra info

Momenteel lijkt het onmogelijk voor Proximus-klanten om het populaire Pokémon Go-spel te spelen via het mobiele netwerk. Het lijkt er op dat een ban van spelontwikkelaar Niantic, bedoeld voor een enkele valsspeler, alle gebruikers treft. Dat zou kunnen als Proximus hetzelfde IP-adres voor al zijn mobiele klanten gebruikt, aangezien Niantic valsspelers uit het spel gooit door hun IP-adres te blokkeren. Of dat effectief het geval is, hebben we echter nog niet kunnen bevestigen.

De maker van Fastpokémap, een website die scant naar Pokémon in België zodat fans op een kaart kunnen zien waar ze zich schuilhouden, kondigde eerder via Reddit aan dat hij het Proximus-netwerk zou gebruiken voor een grote scan naar de diertjes. Dat valt onder valsspelen, en zou dus in theorie resulteren in een ban van zijn IP-adres. Als dat adres inderdaad via Proximus gedeeld wordt door andere klanten, is het plausibel dat de ban daarom iedereen treft.

Op Reddit laat de man echter weten dat hij zijn aangekondigde test nog niet heeft uitgevoerd, wat die theorie twijfelachtig maakt. Wat er nu precies gebeurd is, blijft onduidelijk.

De persdienst van Proximus is momenteel onbereikbaar en de klantendienst bevestigt alleen dat er wel degelijk een probleem is, en dat er naar een oorzaak gezocht wordt. We kunnen niet uitsluiten dat Proximus stiekem aan een duivels meesterplan werkt, wat onderstaande tweet lijkt te suggereren.

Wat de oorzaak ook is, voorlopig kan je als Proximus-gebruiker niet op Pokémon jagen via je mobiele data. Via wifi is er geen probleem. Bij andere providers lijkt er evenmin iets mis.

UpdateEen bron intern bij Proximus bevestigt dat een deel van het klantenbestand via 3G en 4G niet meer kan inloggen op het spel. Het probleem zou echter niet alle Proximus-klanten treffen. Minstens een deel kan nog wel zonder problemen verder jagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business