Nieuws

Lenovo-smartphones worden uitgerust met Microsoft-apps

Microsoft heeft een overeenkomst gesloten met Lenovo. Office en andere apps van Microsoft zullen hierdoor standaard op toestellen van Lenovo worden geïnstalleerd.

[related_article id=”184972″]Microsoft en Lenovo hebben bekend gemaakt dat ze een strategische relatie zullen aangaan. De productiviteitsapps van Microsoft, waaronder Office, OneDrive en Skype, zullen standaard geïnstalleerd worden op enkele Android-toestellen van Lenovo. Er wordt verwacht dat Lenovo miljoenen van deze Android-smartphones zal verkopen.

“Microsoft is enthousiast dat onze apps zullen geïnstalleerd worden op de premiumtoestellen van Lenovo,” vertelt Nick Parker van Microsoft. “Het huwelijk tussen de apps van Microsoft en Lenovo zijn toestellen zullen klanten van over heel de wereld toelaten om productiever en beter verbonden te zijn.”

Verder hoort bij de overeenkomst een patentdeal. De toestellen van Lenovo en Motorola, zullen hierdoor gebruik mogen maken van het intellectuele eigendom van Microsoft.

Dankzij deze overeenkomst kan Microsoft zich sterker vestigen in de mobiele markt. Het bedrijf probeert dit al langer met Windows Phone, maar kan niet opboksen tegen Android en iOS. Microsoft ging daarom eerder al overeenkomsten met onder andere HTC en Samsung aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business