Nieuws

Kindle e-reader laat Windows 10 crashen

Sinds de Windows-verjaardagsupdate duiken er allerhande problemen op met Amazons e-reader. Kindle Paperwhites zijn het vaakst getroffen.

De verjaardagsupdate van Windows 10 betekent voorlopig drie dingen: 1) de gratis updateperiode is voorbij, vanaf nu moet je (veel) betalen voor een upgrade, 2) Windows 10 is één jaar oud en heeft al meer dan 300 miljoen gebruikers, en 3) bezit je een Kindle e-reader, dan is de kans groot dat die je computer met de verjaardagsupdate op doet crashen.

[related_article id=”185225″]Althans, dat melden vele gebruikers die nieuwe boeken proberen over te zetten naar hun e-reader. Vaak lijken die veroorzaakt te worden door een compatibiliteitsfout van de usb-chip in de digitale boekenlezers met een USB 3-poort. Sommige gebruikers zeggen dat ze het probleem kunnen omzeilen door de Kindle af te sluiten, aan te sluiten en dan het systeem herop te starten, terwijl anderen beweren dat het met een USB 2-poort lukt.

Nog anderen krijgen het bluescreen altijd, wat ze ook proberen. De problemen komen vooral voor bij Kindle Paperwhites en Voyagers. Het is niet duidelijk of de moeilijkheden ook de nieuwe, high-end Oasis treffen. Een oplossing die altijd lijkt te werken, is door de e-reader aan te sluiten op een usb hub.

Microsoft heeft ondertussen al laten weten dat het weet heeft van het probleem en dat het werkt aan een oplossing. Ze zeggen ook dat het enkel Kindles zijn die getroffen zijn. Andere merken, alsook de Kindle Fire-tablets ondervinden geen last.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business