Nieuws

Belgische Facebook-groep jaagt op boeken in plaats van Pokémon

Een Belgische leerkracht heeft een educatieve variant gemaakt van Pokémon Go. Deelnemers gaan doorheen België op zoek naar verstopte boeken.

De Belgische leerkracht Aveline Gregoire raakte geïnspireerd door het succes van Pokémon Go nadat ze het spel had gespeeld met haar kinderen. Zoals een goede leerkracht betaamt, bedacht ze een variant met educatieve waarde. In plaats van naar Pokémon zoeken, laat ze haar kinderen en andere geïnteresseerden namelijk op boeken jagen.

[related_article id=”184402″]

Het spel, Chasseurs de livres (boekenjagers) genaamd, wordt online gespeeld. In een Facebook-groep worden tips en foto’s gedeeld voor het vinden van boeken die door deelnemers zijn verstopt. Eenmaal je een boek hebt gevonden en uitgelezen, dien je deze wederom ‘in de natuur los te laten’.

De boeken die worden verstopt variëren van kleuterboekjes tot dikke Stephen Kings en worden geplaatst in Belgische gemeentes. Om de literatuur tegen het Belgische weer te beschermen, worden de boeken verpakt in plastieken zakjes.

De Facebook-groep werd slechts enkele weken geleden opgericht, maar heeft al meer dan 50.000 leden. Gregoire overweegt om een app voor het spel te laten ontwikkelen, zo weet Reuters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business