Nieuws

DJI maakt van elke dronepiloot een vlieginstructeur

Dankzij een software update kan je vanaf nu twee afstandsbedieningen aan een DJI-drone koppelen: een die het vliegen leert terwijl de andere altijd kan ingrijpen. Tijd voor een drone-instructeur?

Vanaf vandaag krijgen alle Inspire, M600 en Phantom 4-drones van DJI een software update aangeboden waarmee ze Coach Mode kunnen inschakelen. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je een tweede afstandsbediening kan koppelen met een drone voor leerdoeleinden. Één afstandsbediening is dan de instructeur die altijd de drone kan overnemen van zodra het fout gaat. Het spreekt voor zich dat het tijdens de configuratie belangrijk is om de juiste controller als ‘master’ aan te duiden. Kwestie van dronecrashes te voorkomen.

[related_article id=”181322″]Deze update komt binnen via de DJI GO app en vereist twee Inspire-controllers. DJI wil hiermee de leerdrempel verlagen. Martin Brandenburg, Marketing Director Europe: “Coach Mode geeft nieuwe droneliefhebbers de mogelijkheid om in een veilige omgeving vertrouwd te raken met het luchtruim. We willen iedereen die met een drone wil leren vliegen aanmoedigen om deze functie uit te proberen in het bijzijn van ervaren piloten.”

Of deze technologie direct tot een vliegschool voor drones zal leiden is nog niet zeker, maar de update is wel een stap in de goede richting om de drempel voor dronevliegen zo laag mogelijk te houden. In Nederland is dat perfect mogelijk dankzij de flexibele wetgeving, in België zitten we met een groter probleem. Geen enkele van de drones binnen het portfolio van DJI laat recreatief gebruik toe zonder vliegbewijs, en dan is Coach Mode sowieso overbodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business