Nieuws

Nieuwe Google-functie doorzoekt je apps

Androidgebruikers krijgen een nieuwe zoekmogelijkheid via de Google-app die informatie kan filteren uit apps die op een smartphone of tablet geïnstalleerd zijn.

Google lanceert een nieuwe manier om informatie te lokaliseren op je Androidtoestel. Het bedrijf heeft de “In apps”-zoekfunctie aangekondigd, waarmee gebruikers kunnen zoeken naar contacten, video’s, foto’s en andere gegevens die in hun apps opgeslagen zijn. De functie zal te gebruiken zijn via de Google-applicatie, waar het als een nieuwe tabblad-optie zal verschijnen.

De apps die je zo kan laten filteren zijn op dit moment nog beperkt.  Gmail, Spotify en Youtube zijn de apps die Google momenteel opsomt als ondersteund door de functie, met de belofte dat het vlug ook Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote, Google Keep en anderen zal toevoegen. Apps doorzoeken heeft geen internetverbinding nodig, waardoor je het ook offline kan doen. Via instellingen zal het mogelijk zijn om enkel bepaalde applicaties te laten doorzoeken met de functie.

De “In apps”-tab zal toegevoegd worden aan de Google-app met de update die nu uitgerold wordt voor Android. Google kan ook onthullen dat de nieuwe LG V20 smartphone, de eerste smartphone met ondersteuning voor Android Nougat, ook als eerste een speciale sneltoets zal bezitten op zowel zijn primaire als tweede scherm voor de nieuwe zoekfunctie. De LG V20 is vanaf 6 september beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business