Nieuws

Nieuwe Samsung Gear S3 lijkt op een klassiek luxehorloge

Samsung lanceert de Gear S3. De smartwatch ziet eruit als een mooi traditioneel horloge, maar herbergt een hoop slimme technologie.

Tijdens IFA 2016 kondigt Samsung zijn nieuwste toevoeging aan zijn mobiele gamma aan: de Gear S3. De smartwatch doet erg denken aan klassieke horloges van luxemerken, maar herbergt een hoop slimme technologie.  “De Samsung Gear S3 biedt niet alleen een betere technologie aan, maar biedt je een betere levensstijl,” vertelt Samsung over zijn nieuwste horloge.

De Gear S3 heeft een grotere autonomie dan zijn voorgangers. Een gemiddelde gebruiker zal het horloge drie tot vier dagen kunnen gebruiken alvorens de batterij leeg is. Verder heeft de smartwatch een draaibare rand. Aan deze rand kan je draaien om te interageren met het toestel. Eenmaal je een muziekapp hebt geopend door op het touchscreen te tikken, kan je bijvoorbeeld het volume aanpassen door aan de rand te draaien.

 

Om ervoor te zorgen dat de Gear S3 op een echt horloge lijkt, heeft het toestel een ‘always on’-scherm. “Onze eerste prioriteit was het maken van een mooi horloge. We wilden geen gadget maken, maar echt uurwerk,” legt Samsung uit. Het resultaat is een horloge dat je in twee verschillende stijlen kan aanschaffen. De Classic-uitvoering heeft een minimalistische stijl, terwijl de Frontier-versie er gewaagder uit ziet. “Deze laatste versie is ideaal voor ontdekkers,” aldus Samsung.

Ook sportievelingen zullen echter tevreden zijn met de smartwatch. De Gear S3 bevat immers een gps, barometer en speedometer. Hierdoor kan je na een sportsessie nakijken waar je bent geweest, hoe hoog je bent geweest en welke snelheden je hebt bereikt. Moest je tijdens een trektocht toch de weg kwijt geraken, kan je bovendien SOS-bericht uitsturen rechtstreeks van de smartwatch.

De Gear S3 is vanaf het vierde kwartaal in België en Nederland verkrijgbaar in twee varianten. De Gear S3 classic is beschikbaar in Silver en de Gear S3 frontier in Dark Grey. Beide varianten hebben een verkoopadviesprijs van 399 euro.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business