Nieuws

iPhone 7 niet volledig waterdicht, zijn garantie ook niet

De nieuwe iPhone 7 en 7 Plus zijn waterbestendig, maar je houdt ze toch beter droog. Apple biedt geen garantie op waterschade.

Met de lancering van de iPhone 7 en 7 Plus brengt Apple voor het eerst een set waterdichte smartphones op de markt. Al moeten we eigenlijk ‘dompeldicht’ zeggen, want met een IP67-certificering is het niet de bedoeling dat je met je nieuwe iPhone gaat zwemmen.

[related_article id=”185821″]

IP67 wijst erop dat de iPhone 7 volledig stofdicht is en dat het toestel een incidentele onderdompeling van maximaal 30 minuten in water tot 1 meter diep overleeft. Apple pakte tijdens zijn presentatie graag uit met de waterbestendigheid van de nieuwe smartphones, maar is niet van plan om eventuele waterschade te dekken met zijn garantie:

“iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn spat‑, water‑ en stofbestendig en voldoen aan bestendigheidsnorm IP67 volgens IEC-standaard 60529 (getest onder gecontroleerde omstandigheden). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.”

De waterdichtheid van de iPhone 7 en 7 Plus betekent dus vooral dat je je in principe geen zorgen hoeft te maken wanneer je hem per ongeluk in een plas water laat vallen of de telefoon in hevig regenweer gebruikt, maar probeer er niet mee te gaan zwemmen of hem langere tijd in bad onder water te gebruiken.

Je kan argumenteren dat als Apple een waterbestendige telefoon belooft, het ook maar eventuele waterschade moet dekken, maar dat werkt misbruik in de hand. Apple is overigens geen uitzondering. Ook bij de Samsung Galaxy Note 7, die volledig waterdicht is volgens de IP68-certificering, valt waterschade niet onder de standaard garantie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business