Nieuws

YouTube krijgt eigen sociale netwerk

YouTube zijn nieuwe sociale functies brengen vloggers en fans dichter bij elkaar.

Behalve katvideo’s en bloopers staat YouTube eveneens vol met filmpjes van vloggers. Deze filmmakers praten over hun leven en andere onderwerpen en hun succes wordt gemeten door het aantal volgers dat ze hebben.

Tot voor kort was het in YouTube echter niet gemakkelijk voor vloggers om interacties aan te gaan met hun fangemeenschap. Om foto’s en teksten te delen, dienden ze hun heil te zoeken bij andere diensten en het opzetten van live video’s was niet eenvoudig. Binnenkort zal hier echter verandering in komen. YouTube test immers een nieuwe bètafunctie uit, waarbij een communitytab aan kanalen wordt toegevoegd.

Deze communitytab doet denken aan het nieuwsoverzicht van Facebook en laat YouTubers toe om berichten, foto’s en video’s te delen. YouTube-gebruikers kunnen op hun beurt reageren op alles wat in de communitytab verschijnt. Bovendien zullen abonnees een melding krijgen wanneer een nieuw bericht is toegevoegd aan de community.

Zoals eerder gezegd, is de functie nog in bèta. Je kan de communitytab momenteel slechts bij John & Hank Green,  AsapSCIENCE, The Game Theorists, Karmin, The Key of Awesome, The Kloons, Lilly Singh, Peter Hollens, Rosianna Halse Rojas, Sam Tsui, Threadbanger, en VSauce3 bewonderen. In een volgend stadium zal de functie echter naar meer YouTubers worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business